Ja han passat uns dies des del dia de la mona, però hem fa il.lusió d'ensenyar-vos la que vaig fer pel meu fillol Jordi.
Abans, la Mona de Pasqua era una coca que es menjava acompanyada de xocolata, ou i llonganissa seca. Els ous, en comptes de xocolata, eren durs (en alguns llocs encara ho fan) i la coca amb el temps s'ha canviat per pa de pessic.
És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.
Bé la recepta és la següent:
Ingredients:
- 1 coca de iogurt (recepta publicada)
- 100 grs. de xocolata per fondre
- 100 ml. de nata per montar
- 50 grs. de mantega
- 1 pot de mermelada de maduixa
- 1 gotet de llet
Elaboració:
- Talleu el pa de pessic per la meitat i remulleu les dues parts amb la llet.
- Escampeu la mermelada de maduixa
- Trossejeu la xocolata i reserveu-la
- Poseu a escalfar la crema de llet en un cassó
- Quan bulli, apartar-ho del foc i posar-hi la xocolata i la mantega.
- No parar de remenar fins obtenir una crema homogènia.
- Cobrir la mona amb la xocolata i acabau-la de guarnir com vulgueu.
Bon profit!!!!