dilluns, 15 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA

Ja han passat uns dies des del dia de la mona, però hem fa il.lusió d'ensenyar-vos la que vaig fer pel meu fillol Jordi.
Abans, la Mona de Pasqua era una coca que es menjava acompanyada de xocolata, ou i llonganissa seca. Els ous, en comptes de xocolata, eren durs (en alguns llocs encara ho fan) i la coca amb el temps s'ha canviat per pa de pessic.
És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.


Bé la recepta és la següent:

Ingredients:


  • 1 coca de iogurt (recepta publicada)
  • 100 grs. de xocolata per fondre
  • 100 ml. de nata per montar
  • 50 grs. de mantega
  • 1 pot de mermelada de maduixa
  • 1 gotet de llet


Elaboració:


  1. Talleu el pa de pessic per la meitat i remulleu les dues parts amb la llet.
  2. Escampeu la mermelada de maduixa
  3. Trossejeu la xocolata i reserveu-la
  4. Poseu a escalfar la crema de llet en un cassó 
  5. Quan bulli, apartar-ho del foc i posar-hi la xocolata i la mantega.
  6. No parar de remenar fins obtenir una crema homogènia.
  7. Cobrir la mona amb la xocolata i acabau-la de guarnir com vulgueu.


Bon profit!!!!

COCA DE IOGURT


Avui, abans de penjar la Mona de Pasqua (serà la pròxima recepta), us explicaré quin és el pa de pessic que faig anar per fer qualsevol pastís, la Coca de Iogurt.
Utilitzo aquesta, perquè és molt fàcil de fer i gairebé sempre surt bé.






Ingredients:


  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 1 iogurt natural o de llimona
  • 3 mesures de iogurt de farina
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1 mesura de iogurt d'oli
  • Ratlladura de llimona o un rajet d'anís



Elaboració:


  1. Posar en un bol gran tots els ingredients 
  2. Batre fins que quedi una pasta ben lligada
  3. Untar un motlle amb mantega i posar una mica de farina (jo utilitzo el motlle de silicona)
  4. Abocar-hi la barreja i posar al forn a 180º,  més o menys una hora
  5. Treure'l i deixar-lo refredar
  6. Desmotllar i decorar al gust amb nata muntada, fruites, etc.