dissabte, 4 de maig del 2013

PIZZA DE LA CARME

Aquesta és la pasta que em va ensenyar a fer la meva germana Carme, a qui com a jo, li agrada molt cuinar. Aquesta pasta és pot utilitzar també per fer Coca de Recapte.
Abans de la recepta farem una mica d' història de la pizza. La pizza és un dels plats més populars de la cuina italiana. Va néixer a Nàpols al segle XVIII, en un principi  era un pa de blat, llevat i aigua, fornejat amb una cobertura de formatge mozarel.la i salsa de tomata. Una curiositat: la pizza Margherida és va fer en honor a l'emperadriu amb els tres colors de la bandera italiana: blanc (mozarel.la), roig (tomàquet) i verd (alfàbrega).

Bé, anem a la recepta:

Ingredients:


  • 1 vas d'aigua de cervesa
  • 3/4 de vas d'aigua d'oli
  • 1 vas d'aigua de llet
  • Sal
  • Farina



Elaboració:


  1. Barrejar en un bol la cervesa, l'oli, la llet i la sal.
  2. Anar afegint farina, tota la que admeti, fins que no s'enganxin els dits.
  3. Deixar reposar 2 hores.
  4. Passat aquest temps ja es pot estirar la pasta i farcir-la amb el que vulguem.

Nota: Jo, per una llauna de forn utilitzo uns 300 gr. de pasta feta.


Diferents varietats de pizza:

Pizza 4 estacions

Dividir la pasta en quatre seccions.  A cada una posar un ingredient diferent (bolets, ous dur, olives, carxofes, salami, pernil dolç, etc.). Sota hi haurem posat la salsa de tomata i damunt posarem la mozarel.la.

Pizza Margarita

Tomata, mozarel.la i alfàbrega

Pizza de formatges

Tomata, tots els formatges ratllats que vulguem (mozarel.la, provolone, emmental, parmesà, roquefort, etc.)

Pizza diàbola

Tomata, rodanxes de ceba, escalivada de pebrot i albergínia, pernil dolç, bacó, xistorra i mozarel.la. Abans de servir tirar-hi un raig d'oli de bitxo