dissabte, 4 de maig del 2013

PIZZA DE LA CARME

Aquesta és la pasta que em va ensenyar a fer la meva germana Carme, a qui com a jo, li agrada molt cuinar. Aquesta pasta és pot utilitzar també per fer Coca de Recapte.
Abans de la recepta farem una mica d' història de la pizza. La pizza és un dels plats més populars de la cuina italiana. Va néixer a Nàpols al segle XVIII, en un principi  era un pa de blat, llevat i aigua, fornejat amb una cobertura de formatge mozarel.la i salsa de tomata. Una curiositat: la pizza Margherida és va fer en honor a l'emperadriu amb els tres colors de la bandera italiana: blanc (mozarel.la), roig (tomàquet) i verd (alfàbrega).

Bé, anem a la recepta:

Ingredients:


  • 1 vas d'aigua de cervesa
  • 3/4 de vas d'aigua d'oli
  • 1 vas d'aigua de llet
  • Sal
  • Farina



Elaboració:


  1. Barrejar en un bol la cervesa, l'oli, la llet i la sal.
  2. Anar afegint farina, tota la que admeti, fins que no s'enganxin els dits.
  3. Deixar reposar 2 hores.
  4. Passat aquest temps ja es pot estirar la pasta i farcir-la amb el que vulguem.

Nota: Jo, per una llauna de forn utilitzo uns 300 gr. de pasta feta.


Diferents varietats de pizza:

Pizza 4 estacions

Dividir la pasta en quatre seccions.  A cada una posar un ingredient diferent (bolets, ous dur, olives, carxofes, salami, pernil dolç, etc.). Sota hi haurem posat la salsa de tomata i damunt posarem la mozarel.la.

Pizza Margarita

Tomata, mozarel.la i alfàbrega

Pizza de formatges

Tomata, tots els formatges ratllats que vulguem (mozarel.la, provolone, emmental, parmesà, roquefort, etc.)

Pizza diàbola

Tomata, rodanxes de ceba, escalivada de pebrot i albergínia, pernil dolç, bacó, xistorra i mozarel.la. Abans de servir tirar-hi un raig d'oli de bitxo

6 comentaris:

  1. Montse:Trobava a faltar les teves receptes " m'agraden"

    ResponElimina
  2. Gràcies Cecília, a mi també m'agrada que et recordis de mi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cecília, ahir et vaig deixar un comentari al teu bloc, et queda molt xulo.

      Elimina
  3. Hola Montse la pizza es el menjar preferit del meu fill gran. Però jo les compro fetes, ja que no tinc tanta traça com tu a la cuina.

    ResponElimina
  4. Montse, la teva pizza és fabulosa. M'encanta el teu bloc. Les teves receptes són magnífiques, a mi em són d'un gran servei.

    ResponElimina
  5. Hola Montse,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina