dilluns, 15 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA

Ja han passat uns dies des del dia de la mona, però hem fa il.lusió d'ensenyar-vos la que vaig fer pel meu fillol Jordi.
Abans, la Mona de Pasqua era una coca que es menjava acompanyada de xocolata, ou i llonganissa seca. Els ous, en comptes de xocolata, eren durs (en alguns llocs encara ho fan) i la coca amb el temps s'ha canviat per pa de pessic.
És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.


Bé la recepta és la següent:

Ingredients:


  • 1 coca de iogurt (recepta publicada)
  • 100 grs. de xocolata per fondre
  • 100 ml. de nata per montar
  • 50 grs. de mantega
  • 1 pot de mermelada de maduixa
  • 1 gotet de llet


Elaboració:


  1. Talleu el pa de pessic per la meitat i remulleu les dues parts amb la llet.
  2. Escampeu la mermelada de maduixa
  3. Trossejeu la xocolata i reserveu-la
  4. Poseu a escalfar la crema de llet en un cassó 
  5. Quan bulli, apartar-ho del foc i posar-hi la xocolata i la mantega.
  6. No parar de remenar fins obtenir una crema homogènia.
  7. Cobrir la mona amb la xocolata i acabau-la de guarnir com vulgueu.


Bon profit!!!!

4 comentaris:

  1. Montse aquesta mona fa un goig, trobo que es una crack a la cuina. Enorabona pel teu blog.
    No tinc el teu correu si m'el poguessis dir ens podriem enviar missatges, bé si t'ho vols es clar!

    ResponElimina
  2. Hola Montse!
    Primer que res, feliç dia.
    T'acabo de concedir el premi Best Blog, que el gaudeixis!
    http://quinbloc.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.htm

    Mercè.

    ResponElimina
  3. Gràcies Mercè, sóc molt "novata" i no sé que he de fer amb aquest premi. De totes maneres et torno a donar les gràcies per haver-te fixat amb el meu bloc.

    ResponElimina