dilluns, 18 de març del 2013

CROQUETES DE FORMATGE PARMESÀ


Aquestes són les croquetes preferides de la meva filla.
Quan les faig, n'elaboro una gran quantitat i les congelo. 
Com a segon plat estan boníssimes i com aperitiu no us dic res.
Espero que us agradin!




Ingredients:

  • 125 gr. de farina
  • 100 gr. de formatge parmesà en pols
  • 2 ous sencers i 6 rovells
  • 1/2 litre de llet
  • 50 gr. de mantega
  • Sal
  • Farina, pa ratllat i oli

Elaboració:

  1. Barrejar en una cassola la farina i el formatge, posar-hi una mica de sal, afegir-hi els ous d'un a un i els rovells, remenar-ho tot amb una espàtula.
  2. Escalfar la llet i afegir-la a la barreja.
  3. Posar la cassola al foc i coure a foc mitjà fins que comenci a bullir.
  4. Deixar-ho bullint un minut i ja fora del foc, afegir els 30 gr. de mantega.
  5. Tirar la crema en un bol i damunt abocar-hi la resta de mantega fosa. (posar-la en un cassó al foc fins que es desfaci).
  6. Deixar que es refredi totalment.
  7. Fer les croquetes i arrrebossar-les.
  8. Fregir-les per menjar al moment o congelar-les. 

2 comentaris:

  1. Noia, aquestes croquetes tenen pinta d'estar boníssimes. Aquestes vacances provaré de fer-les.
    Gràcies per les teves idees.

    ResponElimina
  2. Hola Montse,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina