dissabte, 23 de febrer del 2013

CARXOFES AMB PORROS I BACÓ




Foto Gemma Codina

Avui, de cop al matí, he anat al mercat a comprar verdura. Entre els productes de temporada que venien hi havia carxofes i porros. Tant una cosa com l’altra feien molt de goig i he pensat que per dinar faria “Carxofes amb porros i bacó”.
¿Sabíeu que tant el porro com la carxofa tenen propietats laxants, es a dir, que poden millorar la funció intestinal? I que a més a més una ració de carxofa (150 g) aporta 14,1 g de fibra dietètica? (diàriament se n'ha  de consumir de 25 a 30 g).

Ingredients:

  • 1 kg. de carxofes
  • 2 porros tallats a rodanxes (la part blanca)
  • 1 ceba
  • 2 cullerades d'oli
  • Una mica de sal
  • 1 pastilla de caldo de verdures


Preparació:

  1. Treure les fulles de les carxofes fins arribar al cor.
  2. Posar-les a bullir amb aigua salada fins que siguin cuites.
  3. Escorre les carxofes i guardar l'aigua de cocció.
  4. Fregir els porros i la ceba a rodanxes a foc lent en una cassola. 
  5. A meitat de cocció posar-hi el bacó tallat a quadradets.
  6. Quan estigui tot cuit afegir la carxofa i una mica de caldo que hem reservat al que hi haurem afegit la pastilla de caldo.
  7. Deixar que bulli 3 minuts i ja està fet.



2 comentaris:

  1. Aquestes receptes les trobo totes molt interessants, ja que així podré provar de fer-les.

    ResponElimina