Foto Gemma Codina |
Avui, de cop
al matí, he anat al mercat a comprar verdura. Entre els productes de temporada
que venien hi havia carxofes i porros. Tant una cosa com l’altra feien molt de
goig i he pensat que per dinar faria “Carxofes amb porros i bacó”.
¿Sabíeu que
tant el porro com la carxofa tenen propietats laxants, es a dir, que poden
millorar la funció intestinal? I que a més a més una ració de carxofa (150 g) aporta
14,1 g de fibra dietètica? (diàriament se n'ha de consumir de 25 a 30 g).
Ingredients:
- 1 kg. de carxofes
- 2 porros tallats a rodanxes (la part blanca)
- 1 ceba
- 2 cullerades d'oli
- Una mica de sal
- 1 pastilla de caldo de verdures
Preparació:
- Treure les fulles de les carxofes fins arribar al cor.
- Posar-les a bullir amb aigua salada fins que siguin cuites.
- Escorre les carxofes i guardar l'aigua de cocció.
- Fregir els porros i la ceba a rodanxes a foc lent en una cassola.
- A meitat de cocció posar-hi el bacó tallat a quadradets.
- Quan estigui tot cuit afegir la carxofa i una mica de caldo que hem reservat al que hi haurem afegit la pastilla de caldo.
- Deixar que bulli 3 minuts i ja està fet.
Aquestes receptes les trobo totes molt interessants, ja que així podré provar de fer-les.
ResponEliminaGràcies Teresa, segur que et surten bé
ResponElimina