dimarts, 19 de febrer del 2013

LLOM DE PORC AMB GAMBES


Foto de Gemma Codina


Avui us explicaré una recepta que em va explicar la meva amiga Antonieta i que queda boníssima. El llom sembla que fos gambes de tant bon gust que agafa. 







Ingredients:

  • 8 talls de llom tallat doble
  • 8 gambes
  • Oli
  • Farina
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastanaga
  • 1 cullerada de salsa de tomata
  • Caldo de pollastre
  • Conyac
Per la picada:
  • 10 ametlles torrades
  • 2 galetes maries
  • 2 alls

Elaboració:

  1. Salar, enfarinar i fregir el llom. Col·locar-lo en una safata que pugui anar al forn.
  2. Enfarinar les gambes i fregir-les al mateix oli. Posar-les damunt el llom.
  3. Fer un sofregit de la ceba i la pastanaga ratllada. Quan estigui quasi fet afegir la salsa de tomata i deixar-ho coure una mica més.
  4. Fer una picada amb les maries, les ametlles i els alls.
  5. Afegir la picada al sofregit juntament amb una mica de caldo de pollastre.
  6. Abocar tota la barreja damunt el llom i les gambes. Afegir caldo fins cobrir-ho.
  7. Posar-ho al forn a 200º fins que el suc s'hagi reduït a la meitat. 





2 comentaris: